Android client to Windows 7 Pro Host on AnyConnect VPN

Forums / NoMachine for Mobile / Android client to Windows 7 Pro Host on AnyConnect VPN

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #6331
    Egads
    Participant

    Hi:

    The subject line sums it up.  I’m trying to access a Windows 7 Pro workstation from a Samsung Galaxy Tab 7 Plus Tablet running rooted Android 4.3.  I can see the client successfully make contact with the host via an AnyConnect or OpenConnect VPN link to the network and the host workstation, but the connection times out after 10-seconds to a minute-or so and disconnects from the host side without ever getting a screen refresh on the client side – the time spinner on the client window just freezes after the link is made.  Sometimes I get a timeout pop-up on the client side but it usually just stays frozen and the app must be brute-force-ended.

    Using NoMachine 4.4.6 on the Windows 7 Pro Host and NoMachine 4.2.25_5 on the Android 4.3 tablet.  The tablet willaccess the Windows Host over the VPN using AnyConnect or OpenConnect and RDP or VNC protocols (iTap, Jump, and PocketCloud Android clients all work fine on the same hardware and over the same VPN).

    Any suggestions on changing the NoMachine client or hostd efault settings?  I’m using NX protocol and Port 4000 (unsuccessfully, thus far) for the Android <-> Windows 7 attempts.  Everything works inside the LAN over cable when using the free NoMachine Windows Client/Host….

    The Win 7 Pro workstation is linked to a Windows domain, but that doesn’t seem to be a problem with the NM Android Client making discovery and the initial connection link…

    Thank you for any help/comments.

    Ed Sullivan

     

    #6384
    kroy
    Contributor

    Thanks for the post. We will answer as soon as we reconfigure our environment to reproduce the problem.

    #6470
    Egads
    Participant

    Thank you, I look forward to the results.

    The closest forum thread I’ve found to my desired configuration is this one, involving messages #3518 and #3552:

    https://www.nomachine.com/forums/topic/android-client-disconnect-blank-screen-bug

    I was hoping to ask the originator about his/her specific Android Client to Window 7 Host settings, but the link appears to have a one-time Q&A…

    Ed Sullivan

    #6615
    kroy
    Contributor

    We configured OpenConnect VPN and we were able reproduce a similar problem, but that issue does not appear each time we try to connect.

    We need more information. Please run debug mode and send to us logs from server side if you reproduce problem. Here you can find instruction how to collect logs: https://www.nomachine.com/AR07K00677

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Closed because the user did not provide further feedback. Please notify us if you confirm that it is resolved or open a new topic if you have the same problem.