Can’t connect to Ubuntu NX Server

Forums / NoMachine for Linux / Can’t connect to Ubuntu NX Server

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #8726
    tim_gross
    Participant

    I have NX Server on Ubuntu, and when I try connecting from a Windows 10 NX Client, I get the following errors in the connection log file:

    Linux

    /etc/NX/nxserver: line 95: /usr/NX/bin/nxexec: cannot execute binary file

    /etc/NX/nxserver: line 95: /usr/NX/bin/nxexec: Success

    I checked the permissions for /usr/NX/bin/nxexec, and see this:

    -r-sr-xr-x 1 root root   77504 Sep 29 23:02 nxexec*

    I tried executing nxexec from the shell and get this error:

    -bash: ./nxexec: cannot execute binary file

    Any ideas why this is happening?

    The NX Client side is 5.0.43 on Windows 10.

    I installed the NX Server from the file:is nomachine_5.0.43_1_x86_64.tar on Ubuntu 12.04.1 LTS.

    #8783
    tim_gross
    Participant

    The NX Client side is 5.0.43 on Windows 10. It is the free version.

    I installed the NX Server from the file:is nomachine_5.0.43_1_x86_64.tar on Ubuntu 12.04.1 LTS. It is the free version.

    #8789
    kroy
    Contributor

    Hi.
    This same output can show if you install 64-bit version on 32-bit architecture. Can you verify it? You can check it for example by using command uname -m on that Ubuntu.

    If your architecture is 32-bit you need to uninstall 64-bit version and remove /usr/NX directory (sudo /usr/NX/scripts/setup/nxserver --uninstall && sudo rm -rf /usr/NX) and install correct version.

    #8810
    tim_gross
    Participant

    Ok, I was able to get that issue resolved, thanks to your help!  I thought I had installed 64 bit Ubuntu, but was wrong.

    Now I can connect, but am seeing a different issue.  After connecting, the window paints and I can see the desktop as expected. However, it ignores half of my keystrokes.  Also, the window goes blank about every 15 seconds, until I move the mouse or some keystroke.  It then takes about 15-30 seconds to repaint, so it is extremely slow.  Is there a thread for this that you can point me to, or should I open a new thread?

    #8814
    Britgirl
    Keymaster

    Hi Tim, could you open a new topic with these recent issues? Thanks very much 🙂

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

This topic was marked as solved, you can't post.