Clean install – “Authentication failed, please try again”

Forums / NoMachine for Mac / Clean install – “Authentication failed, please try again”

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Posts
  • #9553
    Avatarjonbelanger
    Participant

    Updated to 5.0.58.

    The entire error is “Authentication failed, please try again.  When joining a domain, don’t forget to
    specify the username as domain\user.”

    This is on a clean install of El Capitan.  It prompts to add the SSH fingerprint then prompts for password.  I give it the same user/passwd as I use to log into the system.  I can use the NX client on the server to connect to other systems running NoMachine 5 with no problem, I can also use the NX client on the client sytem to connect to other systems.

    What to check?

    #9566
    AvatarCato
    Contributor

    Hello jonbelanger,

    Please, answer the following questions:

    1. Could you authenticate with the same account on troublesome host using previous NoMachine versions? If so, which version worked for you?

    2. Are you using NX or SSH protocol? Does changing the protocol help?

    3. Can you authenticate on El Captain server using other account?

    4. Can you authenticate on El Captain host using other SSH client?

    Logs will be also helpful. Reproduce the problem and gather logs according to https://www.nomachine.com/DT07M00098. Send them to forum[at]nomachine[dot]com.

    #9586
    Avatarjonbelanger
    Participant

    1. Could you authenticate with the same account on troublesome host using previous NoMachine versions? If so, which version worked for you?

    I didn’t use Version 4 at all, but I WAS able to run version 5 everywhere on all of my Linux, OS X and Windows systems for a brief time, I couldn’t say which version.

    One day it just stopped allowing me to login from Linux to OS X or from Windows to OS X. All other combinations are fine, and OS X can connect anywhere.

    I figured I did something to the laptop, but not I’m starting on a brand new laptop with a default install. — actually it’s connected to the domain using Centrify so this is a domain user, but otherwise a local user in all other respects. I also tried a default local admin and that also does not work

    2. Are you using NX or SSH protocol? Does changing the protocol help?

    Definitely always NX — SSH does not work with the free version right?

    3. Can you authenticate on El Captain server using other account?

    I have a local admin that also does not work, but I can SSH.

    4. Can you authenticate on El Captain host using other SSH client?

    Yes, no problem with the same username and password I am using for both test accounts.

    #9592
    AvatarCato
    Contributor

    Hi jonbelanger,

    The direct reason of authentication failure is crash of nxexec process. Can you send us the crash report?
    You should find it in ‘/Library/Logs/CrashReporter’.

    #9597
    Avatarjonbelanger
    Participant

    I don’t see anything in /Library/Logs/CrashReporter with a recent enough date to correspond to the crashes in the NX logs.  I believe it was crashing on the previous system as well, from what I remember when I looked at the logs.  They were both MacBookPro systems (old one was mid-2010), new one is brand new.  Old system had OS X 10.9 or 10.10, new system has OS X 10.11.2.  Both have Centrify.  I can’t think of any other difference with a normal default machine.

    What should I do to generate a crash report log?

    #9642
    Avatarjonbelanger
    Participant

    Is there a way to generate a crash report log for NX?  Thanks for the help.

    #9742
    Avatarbrotech
    Participant

    Hello,

    please take a look at /LibraryLogs/DisagnosticReports directory for nxexec’s crash report, and send to us. If you’re not able to find the crash report, information about location of such report is stored in /var/log/system.log.

    We’ve started an investigation regarding support for Centrify. This could be provoking this weird behaviour in nxexec.

    #10097
    Avatarnorbert
    Participant

    Hi there,

    I have the same issue. Have you been able to find a solution?

    #10167
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    https://www.nomachine.com/TR01N06379

    Please use the ‘notify me’ alert to know when a fix has been released.

     

    #10521
    Avatarnorbert
    Participant

    We installed 5.1.7 on OS X 10.11.2 and are still seeing this issue.  Anything else we need to do? We can send over logs if that will help.

    #10534
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    This could well be an error from something different. We would need to see the logs from nxerrors which is here:  /Library/Application Support/NoMachine/var/log/. Can you send them to forum[at]nomachine[dot]com or attach them here if they are not too big.

    #10549
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Also, can you send us the crash report? You should find it in ‘/Library/Logs/CrashReporter’.

    #10565
    Avatarnorbert
    Participant

    Hi,

    Thanks for the prompt reply. I’ve set notify me of followups so I can reply faster as well. The requested files are attached.

    #10569
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    @norbert, send them to forum[at]nomachine[dot]com. Thanks.

    #10575
    Avatarnorbert
    Participant

    done

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)

Closed because the user did not provide further feedback. Please notify us if you confirm that it is resolved or open a new topic if you have the same problem.