Clipboard works from Fedora 36 to Windows 10, but not from W10 to F36

Forums / NoMachine for Windows / Clipboard works from Fedora 36 to Windows 10, but not from W10 to F36

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #38730
    fhbartlett
    Participant

    EnableClipboard is set to “both” on both machines; however, the copy function only works one way: From Linux to Windows.

    Attempting to copy from Windows to Linux fails silently.

    I’ve recently upgraded the Linux box to Fedora 36, and recently gotten a new Windows 10 laptop – but they both seem to work well together in all other respects. And I can transfer files from each one to the other.

    I’m using NoMachine 7.9.2 on both.

    I can’t recall having had this problem before … any clues?

    Thanks!

    Fred

     

    #38739
    Britgirl
    Keymaster

    We aren’t aware of copy and paste issues between Fedora/Windows, or working one way only.

    Are you using Wayland, and what DE is installed there?

    #38740
    fhbartlett
    Participant

    Well, that’s encouraging …

    I’m using Gnome 42 and Wayland.

    This may be a Gnome problem: journalctl has hundreds of lines like

    /usr/libexec/gdm-x-session[2401]: (EE) event3  – HOLTEK USB-HID Keyboard: client bug: event processing lagging behind by 28ms, your system is too slow

    And thousands like

    gnome-terminal-[4238]: void terminal_screen_shell_preexec(VteTerminal*): assertion ‘!priv->between_preexec_and_precmd’ failed

    The timings seems to correlate with my attempts to copy and paste.

    And I’m pretty sure my system is not too slow … Ryzen Threadripper 1950X 16 core/32 thread 3.4GHz / 128GB RAM / 2 × GeForce 1080 Ti

    #38748
    fhbartlett
    Participant

    I rebooted the Windows machine again, and the problem disappeared.

    I guess it really is true that one should simply reboot Windows whenever there’s a problem of any sort.

    #39098
    fhbartlett
    Participant

    The problem reappeared shortly after my last message, and has been steadily present since, through several reboots and a NoMachine update.

    I can still copy test from Fedora to Windows, just not from Windows to Fedora.

    Is there anything else I can try?

    Thanks!

    Fred

    #40813
    Britgirl
    Keymaster

    We’ve not been able to reproduce. If you are still encountering the issue after updating to NoMachine 8, let us know. We can send you a debug library.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.