CTRL DRAG is not working on Xcode 7.3

Forums / NoMachine for Windows / CTRL DRAG is not working on Xcode 7.3

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
  • Author
    Posts
  • #10778
    rob8861
    Participant

    Hello,

    I am running NoMachine Free, version 5.1.9 from a Windows 10 client to a headless OS X 10.11.4 host.

    For some strange reason control drag on xcode refuses to work. It seems to be the only thing that doesn’t work, because other shortcuts with the ctrl key do work.

    People seem to correlate that issue to VNC and Xcode so I wanted to open a ticket and see if this is a known issue with NoMachine as well and whether a workaround is available.

    I’d also like to know if this issue is reproducible by others.

    Thank you,

    #10784
    rob8861
    Participant

    UPDATE:

    for the record, I plugged in a physical display, keyboard and mouse and then tried ctrl drag and it worked.

    Therefore, this is certainly a bug with NoMachine.

    Since many operations within Xcode can only be done using ctrl + drag, can this issue be flagged critical, unless there is a workaround.

    Thanks,

    #10796
    graywolf
    Moderator

    Hello,

    a possible solution is on the way. I’d like you help us to test it when ready. It should help with the other issue you reported, too.

    #10798
    rob8861
    Participant

    Awesome news

    looking forward to testing it.

    Best.

    #10835
    wahooga
    Participant

    I’m experiencing the same issue (nomachine 5.1.9, OS X 10.11.4 from Windows 7) and would be happy to help with any testing.

    Thanks

    #10849
    Britgirl
    Keymaster

    Check your inbox, both of you. We have an RC ready.

    #10903
    rob8861
    Participant

    Hi Britgirl,

    I finally installed the RC version 5.1.16 and followed the instructions on the email you sent me. However, sadly none of the issues have been fixed.

    1. CTRL + drag is still not working.

    2. in the storyboard designer, it is still impossible to drag and move a view controller once it was dropped into the scene.

    3. quick documentation , also known as the ? mark, is invoked when you hold down option and hover over a type or a member. That only works when xcode loses focus. then once it regain focus the + sign never turns into the ? when you hold the Option key (or ALT on windows).

    In the instructions you said to install the RC version on the affected server. (the mac) but what about the PC.  Do I also need to update my PC (the client ).

    Since these issues are show stoppers for me, I decided to buy a cheap KVM switch for now, which seems to work. However, I am still happy to help with testing.

    Best,

    #10910
    graywolf
    Moderator

    rob,

    in node.cfg try to add extra options to DisplayServerExtraOptions (not DisplayAgentExtraOptions):

    DisplayServerExtraOptions “-oldeventapi 0”

     

    #10914
    rob8861
    Participant

    oh ok, in the email you guys said Agent.

    ok cool, I’ll give it a try and let you know.

    thanks,

     

    #10916
    rogierp
    Participant

    Hi,

    I have the same problem using a Mac mini from Windows 10. Can you please also send me the link to the RC?

    Do I need to install a RC on both the OSX side and the Windows side? Do I need to make the changes to the config on the Windows side, the OSX side or both?

    Thanks and with kind regards,

    Rogier

    #10947
    rob8861
    Participant

    @graywolf

    still no luck!

    I added the line DisplayServerExtraOptions “-oldeventapi 0” to the node.cfg file, right under the commented line

    #DisplayServerExtraOptions “-nocomposite -noshpix”

    and restarted the nx service.

    this time the service won’t even start up (the NoMachine icon at the top bar did not show up).

    when I try to connect i get “no sessions available”

    can you guys provide screen shots of what exactly we need to change.

    thanks,

    #10952
    graywolf
    Moderator

    rob,

    please create an archive of log folder:

    sudo tar zcf logs.tar.gz “/Library/Application Support/NoMachine/var/log/”

    and send it to: forum (at) nomachine (dot) com

    along with file

    /Applications/NoMachine.app/Contents/Frameworks/etc/node.cfg

     

     

    #10961
    graywolf
    Moderator

    Check the attached image showing how node.cfg should look after changes.

    Please pay attention to typos: a badly formatted option can prevent node service from starting.

    Attachments:
    #10966
    rob8861
    Participant

    ok thank you.

    i’ll give it another try tonight and pay attentions to typos and formatting.

    #10967
    rob8861
    Participant

    Hi graywolf,

    we are making some progress but still no lock.

    this time I was able to connect to the mac but I got a message “the server was unable to make the local display available or access to the local display is disabled”

    if I comment out the DisplayServerExtraOptions “-oldeventapi 0” and restart the nx service, then it connects without any issues but then ctrl+drag is still not working.

    I am wondering if the other guys on this thread made any progress.

     

    Attachments:
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)

This topic was marked as solved, you can't post.