Failed to connect any usb device (iPad, flash drive, etc)

Forums / NoMachine for Mac / Failed to connect any usb device (iPad, flash drive, etc)

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #35692
    spectra
    Participant

    I bought a dedicated MacInCloud server running macOS Big Sur 11.6 with NoMachine v7.6.2.

    I connect it with my Windows 10 NoMachine v7.6.2 and I am unable to connect any USB devices from my local to remote machine. It gives a red exclamation mark next to the icon. (Screenshot attached).

    #35711
    Giorgi-G.
    Contributor

    Hi, have you allowed all NoMachine drivers on the macOS side? Some instructions for that can be found here https://knowledgebase.nomachine.com/AR01P00962.

    #35717
    spectra
    Participant

    Hello.

    I am not getting that option in the General tab. Screenshot attached. I even did reinstall of NoMachine on macOS side and still got no option.

    Is there any way to reinstall the drivers?

    #35856
    Giorgi-G.
    Contributor

    Hi,

    Can you please run this command in the target machine and print the output here?

    ls /Library/Application\ Support/NoMachine/Extensions/

     

    #35959
    solotub
    Participant

    Hi, I also have been having the same issues as OP regarding the USB forwarding. I put in the command you posted and the output was:

    Error Domain=KMErrorDomain Code=71 “Kernel request failed: (libkern/kext) kext (kmod) start/stop routine failed (-603946985)

    Kernel request failed: (libkern/kext) kext (kmod) start/stop routine failed (-603946985)

    Kernel request failed: (libkern/kext) kext (kmod) start/stop routine failed (-603946985)” UserInfo={NSLocalizedDescription=Kernel request failed: (libkern/kext) kext (kmod) start/stop routine failed (-603946985)

    Kernel request failed: (libkern/kext) kext (kmod) start/stop routine failed (-603946985)

    Kernel request failed: (libkern/kext) kext (kmod) start/stop routine failed (-603946985)}

    I also took a look at the path and I noticed I do not have a NoMachine folder in my Application Support folder. I’m assuming that should not be the case?

    #36026
    Giorgi-G.
    Contributor

    Hi,

    Yes you are right, the folder:

    /Library/Application Support/NoMachine/Extensions/

    for your OS version should contain at least the following files:

    nxusbproxy_11.0.kext<span style=”white-space: pre;”>
    </span>nxusbvic_11.0.kext<span style=”white-space: pre;”>
    </span>nxusbvhci_11.0.kext

    Please try re-installing NoMachine’s latest version.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

This topic was marked as solved, you can't post.