Fn key on Mac gets stuck

Forums / NoMachine for Mac / Fn key on Mac gets stuck

Tagged: 

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #22094
    Avatarhellcats
    Participant

    NoMachine server 6.6.8 on Mac OS 10.14.4 on MacBook Pro

    NoMachine client 6.6.8 (I think, I’m don’t know how to locate the version number) on a PC

    Problem is the “fn” key gets stuck “on” requiring me to restart the client (see screen shot). I have keyboard grab turned on and mouse grab turned off. I’m not sure what actions are required for this to happen, but it happens fairly routinely as I move the mouse out of the NoMachine window to use other applications on the PC and back again.

    #22165
    Avatarbucu
    Participant

    Hi,

    we would need some extra info to investigate further:

    1. What is the client machine OS?

    2. Keyboard type and layout (or anything that is special about it).

    3. Can you clarify what does “restart client” mean? Do you have to restart the client machine, or NoMachine Player alone?

    4. Is that stuck fn key on the server or client side? Screenshot suggests server, but you seem to imply that it happens on client side.

    #22201
    Avatarhellcats
    Participant

    Client is Windows 10 Pro 10.0.17134 Build 17134

    Keyboard is a WASD Code 104 Key US layout V2B (https://codekeyboards.com/)

    Restart client means closing the NoMachine client window on the Windows PC, and then starting the NoMachine client and connecting to the Mac Server again. It doesn’t require a restart of the PC itself.

    The fn key is stuck on the server side, but restarting the client (as above) clears the problem on the server, at least for a little bit.

    I can also clear the fn key on the Mac server by pressing the fn key on the Mac Laptop keyboard itself, but it immediately becomes stuck again as soon as I press any modifier key on the client (Shift, Ctrl, ALT, OS, CapsLock).

    I’ll post again if I can find some repeatable way of getting the fn key stuck. So far it seems sort of random, but it usually happens within just a few minutes of connecting.

    #22236
    Avatarbucu
    Participant

    Hi,

    We can’t reproduce it in our labs. In order to narrow down the problem we would need to send you a debug version for the server side. Please let us know if you are interested in trying it out. If yes, we will contact you via email.

    #22248
    Avatarhellcats
    Participant

    Yes, I would be happy to try out a debug version to help track down the problem

     

    Eric

     

    #22279
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Hi Hellcats, I’ve send you the debug package to download with instructions. Check your inbox 🙂

    #22426
    Avatarbucu
    Participant

    Thanks for the logs, we were able to reproduce your issue and are currently working on a fix. Will you be interested in trying it out once we have it ready? It should be ready soon after the newest version is released.

    #22430
    Avatarhellcats
    Participant

    Sure, I’d be happy to try the fixed version. Would love to have Cmd-TAB work to switch between applications again.

     

    #22489
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Check your inbox 🙂

    #22587
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    The user has confirmed the patch has fixed the issue.

     

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

This topic was marked as solved, you can't post.