Getting server side H264 going

Forums / NoMachine for Linux / Getting server side H264 going

Tagged: 

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #6021
    Avatarvstubbs
    Participant

    I have the evaluation enterprise and terminal server node, 2 of each for a proof of concept. I have compiled the libx264 as described on this site when I set the node.cfg to h264 I still see it as vp8 in the nxplayer. Please help. The machine are physical Linux Centos 7 machines. They are headless but I do run dummy xservers and I have tried bot KDE and gnome

    #6046
    Avatarfra81
    Moderator

    Hi vstubbs.

    Have you downloaded the libx264 sources from our web site and followed the instructions in https://www.nomachine.com/AR10K00695? As exaplained in the article, the libx264 library with our modification is required.

    Have you enabled the codec also on client side as explained in https://www.nomachine.com/AR10K00696?

    If you followed all the steps and H.264 is still not used, please send us the logs for further investigation. You can find instructions in https://www.nomachine.com/AR07K00677. You can attach them here or email to forum[at]nomachine[dot]com.

    #6057
    Avatarvstubbs
    Participant

    I was about to send you what you requested, but now my sessions don’t even start. I get the error The session nrgotiationfailed Error: No nodes available for this users’s profile

    #6058
    Avatarvstubbs
    Participant

    NX> 148 Server capacity: not reached for user: valentine

    NX> 105 Setsession –type=”unix-gnome”

    NX> 596 ERROR: No nodes available for user’s profile.

    Info: Connection to 10.10.1.197 port 4000 started at 15:17:07 668.632.

    20650 20650 15:17:07 668.688 Connection: Started connection at 0x3091910.

    20650 20650 15:17:07 691.595 ClientSession: Started session at 0x2490180.

    20650 21055 15:17:08 169.605 ClientSession: A valid certificate for this server was found.

    20650 20650 15:17:08 239.222 ClientSession: Going to query for available services.

    20650 20650 15:17:10 031.064 ClientSession: Following connection policy by creating a new session.

    20650 20650 15:17:10 031.133 ClientSession: Selecting the destination node.

    Info: Connection to 10.10.1.197 port 4000 closed at 15:17:12 158.492.

    20650 20650 15:17:12 158.579 Connection: Connection at 0x3091910 failed.

    20650 20650 15:17:12 158.636 ClientSession: Runnable at 0x3091910 caused the session at 0x2490180 to fail.

    20650 20650 15:17:12 158.651 ClientSession: Failing reason is ‘The session negotiation failed.

     

    Error: No nodes available for user’s profile’.

    20650 20650 15:17:12 166.457 ClientSession: Stopping session at 0x2490180.

    20650 20650 15:17:12 177.566 Connection: Stopping connection at 0x3091910.

    20650 20650 15:17:12 177.680 ClientDaemonConnector: Stopping the current connection.

    20650 20650 15:17:12 179.396 Connection: Stopped connection at 0x3091910.

    20650 20650 15:17:12 206.263 ClientSession: Stopped session at 0x2490180.

     

    #6083
    AvatarHaven
    Contributor

    Hello vstubbs,
    Thank you for sending the logs. We found serious issues with installation reported from both machines. Some of them are:

    Subscription file /usr/NX/etc/server.lic has wrong permissions. Correct permissions are 0400
    Cannot open lock file '/usr/NX/etc/nodes.db.lock': Permission denied
    Initialization: Cannot open file /usr/NX/etc/server.cfg: No such file or directory

    We suggest to uninstall NoMachine software, remove the /usr/NX/ directory and proceed with a fresh install.

    #6088
    Avatarvstubbs
    Participant

    I have done a clean fresh install, the system delivers session once again. but the h264 still refuses to work

    #6089
    Avatarvstubbs
    Participant

    After a clean install on the enterprise server I found this in the nxd.log

    Info: Connection from 192.168.4.89 port 43423 accepted on Tue Jan 27 17:11:17 2015.

    Info: Connection from 192.168.4.89 port 43423 process 18120 started on Tue Jan 27 17:11:17 2015.

    Warning: Handler process 18120 exited with code 1, ‘Operation not permitted’.

    Info: Connection from 192.168.4.89 port 43423 process 18120 closed on Tue Jan 27 17:12:08 2015.

    Info: Connection from 192.168.4.89 port 43604 accepted on Tue Jan 27 17:15:14 2015.

    Info: Connection from 192.168.4.89 port 43604 process 18441 started on Tue Jan 27 17:15:14 2015.

    Warning: Handler process 18441 exited with code 1, ‘Operation not permitted’.

    Info: Connection from 192.168.4.89 port 43604 process 18441 closed on Tue Jan 27 17:16:14 2015

    #6081
    Avatarvstubbs
    Participant

    So what could be causing the

    Error: No nodes available for user’s profile’.

    it only started yesterday before I could get a session

    #6105
    Avatarvstubbs
    Participant

    I have even downloaded you 4.4.6 versions of the rpm  the library, and recomplied and even though every thing works there is still no way to get H.264 to be used as the codec.

    #6112
    Avatarfra81
    Moderator

    So what could be causing the

    Error: No nodes available for user’s profile’.

    That problem seems due to a wrongly formatted key in the cfg file:

    Error: Parse error at display option h264,mjpeg,clipboard.

    Consider that no change is required in the configuration in order to get H.264 working. If you leave the defaults, H.264 will be automatically used when available.

    Anyway, if I understand, you are now able to connect. So please send us a new set of logs when the session is running, as per instructions in my post above. We need client and server side logs.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

Closed because the user did not provide further feedback. Please notify us if you confirm that it is resolved or open a new topic if you have the same problem.