Hardware acceleration on Linux host

Forums / NoMachine for Linux / Hardware acceleration on Linux host

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #36408
    NoMachineNoobie
    Participant

    Hey everyone, having some issues getting hardware acceleration running.

    Environment:

    NoMachine Free 7.7.4

    Windows  7 client

    Linux host. GPU: RTX A6000, drivers: 460.91.04

    Connecting using NX protocol through an SSH tunnel as per: https://knowledgebase.nomachine.com/AR10K00728

    Client shows as using hardware decoder: (no image)

    Server shows as using hardware encoder (no image)

    sudo find / -name libnvidia-encode.so -or -name libcuda.so 2>/dev/null

    returns:(no image)

    Attached client and server logs. Can run graphical applications on the GPU through the NoMachine connection but only when using VirtualGL (VGLRun), however the virtual desktop applications are not being rendered on the GPU by default. Should it be possible to have the hardware accel working when tunneling the NX protocol through a SSH connection?

    Thanks for your help!

    #36414
    Britgirl
    Keymaster

    Hi, can you send us any images that you tried pasting into the body of your topic? I will upload them separately as attachments. Thanks!

    #36417
    NoMachineNoobie
    Participant

    Hey,

    Attempting to reattach the log snippets in this comment.

    Thanks again!

    #36428
    fra81
    Moderator

    Hi,

    your setup isn’t clear to me. NoMachine free is for connecting to the physical display, so how is a ‘virtual desktop’ involved? And how are you using VGLRun exactly?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.