Inconsistent connection and issues with user switching

Forums / NoMachine for Mac / Inconsistent connection and issues with user switching

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #34160
    DarkxPunk
    Participant

    I am running NoMachine 7.6.2 on a 16″ 2019 MacBook Pro using the server function to access the computer from other Macs and from my iPhones. I am having a number of issues that I can’t seem to figure out.

    Primarily inconsistent latency, regardless of where I connect from, being on my local network or remotely through cellular or wifi, latency seems to spike or the connection seems to stall. This is especially evident when I am typing as many times it will just miss characters. I have tried different encoding and turning the different hardware encoding and acceleration on and off to no avail.

    Next I seem unable to switch users, I have two users on my computer that I constantly switch between and more often than not after logging out of the first or initiating fast user switching, if I don’t type the next account password fast enough the connection stalls and the display turns black, unable to switch users or reconnect.

    Also if my computer is asleep I seem unable to wake it for a remote connection, something I never had issues with when using other Remote Desktop software.

    Finally if I restart my computer it appears the server never starts prior to me logging in. Now maybe this is a limitation with the Mac version, but again, never had this issue with other Remote Desktop software.

    I primarily connect from my iPhone so if you need logs, please instruct me on how I can provide them.

    Thanks!

    #34266
    fra81
    Moderator

    Hi,

    Primarily inconsistent latency, regardless of where I connect from, being on my local network or remotely through cellular or wifi, latency seems to spike or the connection seems to stall. This is especially evident when I am typing as many times it will just miss characters. I have tried different encoding and turning the different hardware encoding and acceleration on and off to no avail.

    This looks like an issue with your network. You say this occurs also in the local network. Does it mean that you have these problems even if both the client and the server are connected through an Ethernet cable?

    Next I seem unable to switch users, I have two users on my computer that I constantly switch between and more often than not after logging out of the first or initiating fast user switching, if I don’t type the next account password fast enough the connection stalls and the display turns black, unable to switch users or reconnect.

    To investigate this issue, we would need debug logs. Please follow the instructions in https://knowledgebase.nomachine.com/DT11R00182. You can send them to forum[at]nomachine[dot]com, referencing this topic.

    Also if my computer is asleep I seem unable to wake it for a remote connection, something I never had issues with when using other Remote Desktop software.

    If you connect from LAN, you can try to enable the ‘Wake up the indicated server on the LAN if powered off’ (Wake on LAN) option by editing the connection file, Configuration tab. This should solve the problem. Do you connect from LAN with the other Remote Desktop software?

    Finally if I restart my computer it appears the server never starts prior to me logging in. Now maybe this is a limitation with the Mac version, but again, never had this issue with other Remote Desktop software.

    We would need debug logs also for this case.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.