Installing to different drive & server immediately exits

Forums / NoMachine for Windows / Installing to different drive & server immediately exits

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #19758
    bachno
    Participant

    I installed NoMachine 6.2.4_1 on my Windows 7 x64 machine to “D:\Software” and its data was in “C:\ProgramData\NoMachine” and every time I started the server it would immediately stop. I looked at the logs and it failed to read some files like “C:\ProgramData\NoMachine\var\db\ports” (which did not exist) and the server would just immediately exit.

    I uninstalled and tried again and it failed again. (And it look an unusually long time during install saying it was “setting up my machine”.)

    I uninstalled and installed it to “C:\Program Files (x86)” and everything works (\var\db\ports exists …). MUST it be installed on the same drive as the Programdata or is there some other reason for this?

    Question #2:

    I installed the client on my iPad to access my Windows 7 system. It works, but when watching video (TV) it is choppy. I decreased the display quality to the lowest, and forced the server to send 30FPS and it is better, but compared to Splashtop it isn’t smooth or the same quality. I tried forcing 30FPS with higher display quality but it is very choppy. Is that because NoMachine is VP8 and Splashtop is something else(264?)? Or are there other settings I can try? Is forcing 30FPS supported on iPad?

    #19769
    fisherman
    Moderator

    Hello,

    We have tried to reproduce the problem by installing NoMachine software on different drive to C:\ but everything functioned correctly.

    Please can you send us NoMachine installation logs located at %TEMP%\Setup Log (date).txt?

    #19777
    fra81
    Moderator

    As for your second question, H.264 will be supported soon also on iOS devices:

    https://www.nomachine.com/FR12M02992

    One thing you could try is checking “Disable client side image post-processing” (https://www.nomachine.com/it/DT10O00157#5.7). You may also attach session statistics here for inspection (https://www.nomachine.com/it/DT10O00157#9).

    #19776
    bachno
    Participant

    My %TEMP% is a Ramdrive that is deleted each reboot, so that file does not exist anymore.

    #20425
    fisherman
    Moderator

    Related to the problem of installing NoMachine on the drive D:, can you please provide us with the logs from the folder “C:\ProgramData\NoMachine\var\log”. You can zip the folder and send to forum[at]nomachine[dot]com.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

Closed because the user did not provide further feedback. Please notify us if you confirm that it is resolved or open a new topic if you have the same problem.