Login fails to Administrator in Win 8.1

Forums / NoMachine for Windows / Login fails to Administrator in Win 8.1

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #7226
    Craig
    Participant

    The NoMachine Service GUI app always fails on login when trying to enable changes (this was reported in a previous post).

    Domain admin accounts fail outright, local admin appears to login, but you get the spin wheel then back to login screen.

    NX 4.5.0 – Enterprise Desktop (same problem in free version)

    The only method to make changes is to edit the server.cfg file.

    #7319
    Cato
    Participant

    Hello Craig,

    Make sure that you’re using credentials of current desktop owner. If you want to use domain administrator credentials, you need to log-on to Windows desktop as domain administrator and than authenticate in nxclient’s GUI, if you want to use local administrator credentials, you need to log-on as local administrator. Furthermore, it is not allowed to use blank password account. These constraints won’t be present in NoMachine 5 any more, which uses native Windows behaviour during nxclient’s authentication (if your system allows blank password auth, so will nxclient, the same applies to using credentials of other administrator).

    If your problem is different, check these two threads describing similar issues:

    https://www.nomachine.com/forums/topic/admin-changes
    https://www.nomachine.com/forums/topic/windows7-to-windows7-authentication-issue,

    If you still can’t find anything useful, please gather server and client logs using instructions from https://www.nomachine.com/AR07K00677 and send them to forum[at]nomachine[dot]com.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Closed because the user did not provide further feedback. Please notify us if you confirm that it is resolved or open a new topic if you have the same problem.