MacOS Mojave – No sessions available

Forums / NoMachine for Mac / MacOS Mojave – No sessions available

This topic contains 8 replies, has 4 voices, and was last updated by Avatar Britgirl 2 months, 2 weeks ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #21913
    Avatar
    vertico
    Participant

    Hello,

    I’m running NoMachine 6.5.6 on a couple remote hosted macOS machines running Mojave.

    About once a week on one of them I receive a “No Sessions Available” message when trying to connect.

    Restarting the remote machine over SSH appears to resolve the issue.

    Does anyone know what might cause this?

    #21936
    Avatar
    Britgirl
    Keymaster

    Hi, can you update to 6.6.8 and let us know if the problem is still there?

    #22447
    Avatar
    Nikolas
    Participant

    Hi,

    I am having a similar problem. I installed the free NoMachine 6.7.6 recently on my Mac (MacOS 10.14.4) and on a headless Linux machine (Debian GNU/Linux 8.11). Our IT administrator did the latter, as I don’t have administrator rights for the server.

    NoMachine worked fine for several days and suddenly I only got the progress wheel when trying to connect to my server (“Connecting to server”). Restarting the software and my computer did not help, so I killed all NoMachine related processes under my user account on the server. Now, when I connect and after inserting my password, I get the message “No available sessions on this server”, but I can’t create a new session.

    Restarting the server is not an option for me as this is a shared computing server.

    Please help!

     

    Thanks,

    Nikolas

    • This reply was modified 2 months, 3 weeks ago by Avatar Britgirl.
    • This reply was modified 2 months, 3 weeks ago by Avatar Nikolas.
    #22464
    Avatar
    Britgirl
    Keymaster

    Nikolas, can you send us logs from the Linux host?

    Please follow the instructions here: https://www.nomachine.com/DT10O00163. You can send them directly to forum[at]nomachine[dot]com making sure to include the title of your topic in the subject. Thanks.

    #22471
    Avatar
    Nikolas
    Participant

    Sent. I hope this will be helpful.

    #22520
    Avatar
    Mth
    Contributor

    Hello.

    Thank you for the logs.

    It seems you have encountered a bug in the cleaning old connection procedure. We are investigating it further.

    Unfortunately right now the only way to fix it would be to restart the NoMachine service by running:

    
    # /etc/NX/nxserver --restart

    /Mth

    #22561
    Avatar
    Nikolas
    Participant

    Thanks for your reply, Mth.

    It worked at first, though the command is:

    
    /etc/NX/nxserver --restart

    However, after I was able to create a new session, I exited it again and now I’m in the same situation again. I guess another restart of the NX server will be necessary every time a new session should be created.

    Cheers,

    Nikolas

    #22564
    Avatar
    Britgirl
    Keymaster
     /etc/NX/nxserver --restart 

    The problem is that — has to be enclosed with the ‘code’ tags which I have now corrected in both Mth and Nikolas’ posts 😉

    #22571
    Avatar
    Britgirl
    Keymaster

    A Trouble Report has been opened regarding this issue: https://www.nomachine.com/TR05Q09329

    You can sign up to receive notification of when an official patch has been released on the website. Until then, we can send you a patched package. If you’d like to receive it, let us know.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

This topic was marked as closed, you can't post.