No audio and microphone with Pulseaudio

Forums / NoMachine for Linux / No audio and microphone with Pulseaudio

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #30624
    mantoshelis
    Participant

    Hello,

    I have Arch Linux along with KDE Plasma installed. Arch Linux uses Pulseaudio. Unfortunately, no audio streaming and forwarded microphone are found in the selections list. I tried doing pulseaudio -k and when executing ./nxnode –audiosetup from /usr/NX/scripts/setup directory but there aren’t any options. Everything works great on host PC. Is there any solution to that?

    Arch Linux Kernel version: 5.9.11-arch2-1

    KDE Plasma version: 5.20.4

    KDE Plasma framework version: 5.76.0

    Qt version: 5.15.2

    Pulseaudio version: 14.0

    #30636
    kroy
    Contributor

    Please try solution proposed by @witek from post

    No streaming devices on Manjaro client


    start nxplayer from Applications->Internet or from console (/usr/NX/bin/nxplayer ).

    #30645
    mantoshelis
    Participant

    Yes, it works if started from applications menu. However, it would be even better if it worked by opening the connection through the tray.

    Thanks a lot.

    #30656
    Britgirl
    Keymaster

    Mantoshelis, you may have read my follow up in the topic that Kroy linked in his reply. As mentioned there, we are investigating a number of issues with Arch-based distros (currently unsupported by the way) to see if they can be fixed in a relatively straightforward way. For now, users can adopt the workaround suggested. Thanks for your patience.

    #31171
    Britgirl
    Keymaster

    Please update to the latest version on both client and server sides and tell us if you are still having issues with audio.

    #31189
    mantoshelis
    Participant

    I tried to update NoMachine 7.0.211-1 both on server and client, remote desktop stopped to work. After connection to server, black screen together with NoMachine connection notification is being shown. nxserver.service restart didn’t help.

    With 6.12.3-1 everything works fine.

    #31204
    Britgirl
    Keymaster

    Is this the same environment as you wrote at the start? If so, I will split this as a new topic about black screen on Arch with KDE.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

Closed because the user did not provide further feedback. Please notify us if you confirm that it is resolved or open a new topic if you have the same problem.