No image or desktop changes on client screen

Forums / NoMachine for Windows / No image or desktop changes on client screen

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #5488
    JustinH
    Participant

    I just installed 4.3.30 on Win8.1 client and on Win7 server that is a laptop with an NVIDIA card.  Both machines are in the 100mbps LAN.

    The first time I connect to the server and login to the desktop, I can see the desktop.  The problem is I don’t see any changes – so if I select something on the desktop, or hit the start button or launch an application, it doesn’t show on the client screen.  I can see the changes happening on the server machine because it is right next to my client.

    If you close the client, then reconnect, you just get a black blank screen.  The only fix is to reboot the server.

    How do I get an interactive desktop?

    Along with the domain machine login bug, I’m not getting very far.  Very disappointing how difficult this is.

    Justin

    #5498
    Britgirl
    Keymaster

    We would need to see the logs to be able to know why this is happening. Please follow the instructions here: https://www.nomachine.com/AR07K00677. Then send to issues[at]nomachine[dot]com, referencing your topic in the subject.

     

    #5504
    JustinH
    Participant

    Client and server logs have been sent.

    #5530
    fra81
    Moderator

    Hi Justin,

    the logs seems to point to a problem related to the video drivers. Can you specify the version of your graphics card so we can try to replicate this issue in our labs?

    Please try to disable the hardware acceleration from the NoMachine tray icon on the server machine:

    Show the server status -> Server preferences -> Performance

    then uncheck “Use acceleration for display processing”.

    #5532
    JustinH
    Participant

    First, for any other reader’s benefit, the command process is:

    Show the connection status -> Connection preferences -> Performance

    Second, that did allow the graphics to work correctly.

    I have a Quadro K1100M with NVIDIA driver 331.82.

    FIX:  I updated to the newest driver 341.05 and now it works with hardware acceleration on.

    The reason I am interested in NoMachine  is for the hardware acceleration ability, so I need it on.

    A few questions:

    1) When interacting with the remote desktop, I get a lot of OS ding sounds (like each time an app is started, new window is created) – known issue, way to resolve?

    2) When you logout of the remote desktop (logout of Windows), the image does not update to the login screen, you are stuck at the image just before logout.  Is this by design?  Seems like a bug to me.

    3) Do the graphics options in preferences apply only for serving?   In other words, if I make a change on my client !M, will that affect how the server streams the graphics?  (The UI is not clear on this matter.)

    4) In Performance preferences, there are options for framerate and display encoding, and both are unchecked by default.  If these are unchecked (i.e., no specification made), what values are they using?

    Thanks for the prompt response.

    #5540
    Britgirl
    Keymaster

    for any other reader’s benefit, the command process is:

    Show the connection status -> Connection preferences -> Performance

    Just for the record, both GUI labels are correct. It depends on whether you are using the free version or not.

    ‘Show the server status -> Server preferences -> Performance’ appears in any of the server products from the NoMachine for the Enterprise range.

    #5545
    fra81
    Moderator

    Hi Justin.

    1) When interacting with the remote desktop, I get a lot of OS ding sounds (like each time an app is started, new window is created) – known issue, way to resolve?

    This has been reproduced in our labs and it is currently being investigated.

    2) When you logout of the remote desktop (logout of Windows), the image does not update to the login screen, you are stuck at the image just before logout.  Is this by design?  Seems like a bug to me.

    This should be fixed with the next software update.

    3) Do the graphics options in preferences apply only for serving?   In other words, if I make a change on my client !M, will that affect how the server streams the graphics?  (The UI is not clear on this matter.)

    Those settings only apply when the machine where you are doing the changes on acts as a server. If you change preferences (from the NoMachine tray icon) on the client machine, those changes won’t be exported to the server.
    Anyway, there is a different set of settings that affects the way the server streams the display. Those are the ones that can be tweaked from the NoMachine Player toolbar during the session.

    4) In Performance preferences, there are options for framerate and display encoding, and both are unchecked by default.  If these are unchecked (i.e., no specification made), what values are they using?

    Default value for framerate is 25 fps. The encoding method depends also on the decoding capabilities of the client. If the client supports H.264 decoding (by means of the hardware or by codec libraries), then H.264 will be chosen. Otherwise VP8 encoding is always used. MJPEG won’t be used unless it is explicitly requested.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

This topic was marked as solved, you can't post.