No response to mouse clicks in v5.1.9 on El Capitan

Forums / NoMachine for Mac / No response to mouse clicks in v5.1.9 on El Capitan

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • #10436
    mpassell
    Participant

    I upgraded both my client and server machines to El Capitan and NoMachine on both to v5.1.7. When I connected to the server, things looked fine, but when I click buttons on my mouse nothing happens. I saw that there was an even newer version, so I upgraded to v5.1.9, but I’m still seeing the same problem. The mouse pointer moves around (you can see visual differences as it hovers over things), but I can’t click on anything. Any settings I can change to fix this?

    #10466
    graywolf
    Moderator

    Hello

    I think this issue was reported already: https://www.nomachine.com/TR03N06573.

    Please check ‘notify me’ to know when it has been fixed.

    #10475
    animaniak
    Participant

    I can confirm this behaviour on MacBook Pro with OSX El Capitan server running NoMachine 5.1.9 – the behaviour was exhibited in the previous version of NoMachine as well. Keyboard events (keypresses) are registered and acted on as expected but with mouse activity, *only* movement events are registered and acted on accordingly. Mouse button clicks do not register at all.

    Both “Grab keyboard input”  and “Grab mouse input” are not selected in the client that is accessing the OSX El Capitan NoMachine server but enabling them does not change anything either (in terms of getting the NM server to register mouse button clicks).

    I’m using the Linux NoMachine client (to connect to the El Capitan NoMachine server v5.1.9). Connecting to a Linux NoMachine server (also v5.1.9) does not exhibit this behaviour – both keyboard and mouse events [cursor movement and button clicks] are registered and acted on accordingly.

    This behaviour is not a duplicate of https://www.nomachine.com/TR03N06573 although I can confirm the that the symptoms described by this ticket do also occur as described there.

     

    #10468
    mpassell
    Participant

    Thanks! It turns out that I am affected by that problem (just had to restart the server in order to unlock it), but although they may be related, the one I was reporting is a bit different. Mouse clicks on the client aren’t registering as mouse clicks on the server while remotely connected. As I said, given that there are issues associated with mouse and keyboard control, they may very well be related.

    #10791
    Matan H
    Participant

    I am also affected. Is there some workaround? Alternatively, is there some way to roll back to a previous version without this bug?

    #10797
    graywolf
    Moderator

    A possible solution is going to become available. Are you interested in testing it?

    #10815
    mpassell
    Participant

    Thanks. I meant to mention here that I was given a debug copy of v5.1.9 in order to help diagnose the problem mentioned in https://www.nomachine.com/forums/topic/nxnodebin-cpu-usage-jumps-with-5-0-58 and that appeared to fix the problem described in this thread.

    By the way, on a separate note, I always check the “Notify me of follow-up replies via email” box below but I never get follow-up emails. That’s the main reason I didn’t reply here until now.

    #10836
    animaniak
    Participant

    @graywolf – if your post wasn’t an April Fool’s joke, I’ll test your possible solution.

    @mpassel – When did you get the debug copy of v5.1.9 for Mac?

    #10840
    mpassell
    Participant

    @animaniak – I got the debug copy of v5.1.9 on March 10th.

    #10846
    darpohsh
    Participant

    I am experiencing the same issue. From /var/log/system.log, I see this:

     

    ===

    Apr  8 22:08:53 darpohsh-wsm WindowServer[217]: Warning: Program “nxnode.bin” posted a mouse-down, blocking hardware events, but did no further mouse activity

    Apr  8 22:09:24 — last message repeated 24 times —

    Apr  8 22:13:27 darpohsh-wsm WindowServer[217]: Warning: Program “nxnode.bin” posted a mouse-down, blocking hardware events, but did no further mouse activity

    Apr  8 22:13:28 darpohsh-wsm WindowServer[217]: Warning: Program “nxnode.bin” posted a mouse-down, blocking hardware events, but did no further mouse activity

    Apr  8 22:13:53 — last message repeated 10 times —

    ===

    #10861
    jramboz
    Participant

    I’m having the same problem, with the same thing showing up in system.log. I hope it gets fixed soon, as it makes nx completely unusable for me.

    #10862
    darpohsh
    Participant

    I have tested with NoMachine 5.1.16 and it is working for me now 🙂

    #10883
    jramboz
    Participant

    Working for me as well. Thanks!

    #10885
    mpassell
    Participant

    The 5.1.16 release candidate fixed the problem for me, as well.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)

This topic was marked as solved, you can't post.