No sound connecting from Windows 10 to Pop OS 22.04

Forums / NoMachine for Linux / No sound connecting from Windows 10 to Pop OS 22.04

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #38734
    BlueSialia
    Participant

    I use a Windows 10 laptop to connect to a virtual machine running Pop OS 22.04. And I cannot any sound to play.

    My guess is that the root of the issue is that Pop OS 22.04 uses Pipewire. I see the document NoMachine – Adding support to PipeWire Sound Server – Knowledge Base but the instructions are specific to Manjaro and I’m not sure what to do in Pop OS.

    #38738
    Britgirl
    Keymaster

    PopOs is ubuntu-based I believe, so try with sudo apt install -y pulseaudio.

    The FR you linked is specific to Fedora. We will be extending support for Pipewire across the supported Linux distros.

    #38742
    BlueSialia
    Participant

    Oh, yeah! I wanted to type Fedora. Don’t know why I said Manjaro…

    About installing Pulseaudio in Pop OS. It conflicts with the pop-desktop package. I don’t know how I’m supposed to install it.

    #38745
    Britgirl
    Keymaster

    Consider using an alternative distribution, perhaps Ubuntu? It seems popOS can’t work with Pulseaudio

    https://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?p=6350038

    or wait and see if popOS developers fix the issue.

    #38746
    BlueSialia
    Participant

    I sadly can’t afford to switch distros. I was hoping there was another way. I’ll guess I’ll just wait for NoMachine to support Pipewire.

    Is there an ETA about it?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.