Nxnode.bin process and CPU utilization

Forums / NoMachine for Windows / Nxnode.bin process and CPU utilization

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #3445
    AvatarGWGuruMan
    Participant

    NoMachine version = 4.2.22

    Windows 8.10 Enterprise 64bit all patched up to 5/4/2014

    16GB RAM, Intel Core i7-3820QM @ 2.70GHz

    After OS boot, no NoMachine sessions ever started, this one NoMachine process just runs at 12% utilization

    See screen capture of Windows Task Manager of all NoMachine processes.

    I love using NoMachine, but this one issue on Windows 8.10 is of concern.

    #3477
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Can you please send server side logs to us?

    %PROGRAMDATA%\NoMachine\var\log on Windows Vista, 7 and 8.

    Please compress this folder and send to issues[at]nomachine[dot]com.

     

    #3841
    Avatardmegatool
    Participant

    Same here. But it’s more like 30% of CPU utilisation. Did you find anything in the logs sent by @GWGuruMan ? I just sent you the log folder you asked for.

    #3976
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    A 30% of CPU consumption when a session is running is normal. If you have high CPU usage when you are not running sessions, please enable debug and then reproduce problem. Send the var/log directory and .nx directory located in userhome of desktop’s owner. Thanks.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

Closed because the user did not provide further feedback. Please notify us if you confirm that it is resolved or open a new topic if you have the same problem.