Problems after KDE5 upgrade

Forums / NoMachine for Linux / Problems after KDE5 upgrade

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #12290
    aditsu
    Participant

    I am using Gentoo Linux on two machines; I had KDE4 on both of them, and NoMachine was working fine, both ways. Recently I upgraded one of them to KDE5 and NoMachine stopped working properly: it doesn’t add a systray icon anymore; I can still connect to the other machine by running nxplayer manually, but when I try to connect back from the other machine, it can’t find the display and offers to create a new one.

    I upgraded to the latest NoMachine (5.1.44) but it still has the same problems. When I try to connect from the other machine, I get the message:
    “Cannot detect any display running. Do you want NoMachine to create a new display and proceed to connect to the desktop?”

    I can confirm that I’m still running X (not Wayland), and local programs are working fine with DISPLAY=:0

    #12303
    Bilbotine
    Keymaster

    Hello aditsu,

    Thank you for reporting this bug. We tested it and have opened a trouble report.

    You can find it here: https://www.nomachine.com/TR09N07188

    In order to be notified when it is closed, please tick the bock at the bottom.

    #12306
    aditsu
    Participant

    Thanks, let me know if you need any more information from me. I hope you can fix it soon.
    Also, what’s a bock? 🙂

    #13053
    Britgirl
    Keymaster

    I think what Bilbotine meant was ‘tick the box’ to receive the notification and submit an email address 😉 You should update your software in any case since it was fixed in 5.1.62, just released.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

This topic was marked as solved, you can't post.