Proxmox, VM Debian 11, no sound output in NoMachine

Forums / NoMachine for Linux / Proxmox, VM Debian 11, no sound output in NoMachine

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #42127
    negr78
    Participant

    After install NoMachine to VM guest, and connect from NoMachine host
    guest no sound (NoMachine output device = empty)
    Why?
    Log file install, attach

    Host:
    Debian11  core: 5.10.0-20-amd64, qt: 5.15.2
    NoMachine: 8.2.3

    Guest:
    Proxmox 7.2-11
    VirtualMachine:  pc-i440fx-7.0, Bios: seaBios, Virtio SCSI, Virtio GPU, Virtion lan, sound device = none (it worked before)
    Debian11 core: 5.10.0-20-amd64, qt: 5.15.2
    NoMachine: 8.2.3
    nx 4000, ssh 22, and other config NoMachine defaults

    #42138
    katpan
    Participant

    Dear negr78,

     

    In order to investigate, we need the logs from server side, as we could not find them attached.

     

    More info on how to collect logs here in this article: https://kb.nomachine.com/AR10K00697?s=%20how%20to%20collect%20logs

     

    Can you please send them by email to forum[at]nomachine[dot]com, making sure to reference the topic as the subject of the email?

    #42165
    negr78
    Participant

    Fixed

    sudo nano /usr/NX/etc/node.cfg

    AudioInterface pulseaudio
    #enableAudio
    CommandStartPulseAudio “/usr/bin/pulseaudio –high-priority=no”

    sudo /usr/NX/bin/nxserver –restart

    .. and connect NoMachine client

    #42175
    Britgirl
    Participant

    This is actually an issue which we are aware of so no further logs are necessary. You can see the Trouble Report here:

    Audio doesn’t work on Ubuntu 22.04 with PipeWire installed
    https://kb.nomachine.com/TR11T10696

    #42176
    negr78
    Participant

    so
    “Audio Interface pulseaudio” is enough

    ok, thanks

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.