Raspberry Pi 4 on 1 GBit Lan very slow

Forums / NoMachine for Raspberry Pi / Raspberry Pi 4 on 1 GBit Lan very slow

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #29251
    Avatareingedi
    Participant

    Hallo

    I installed NoMachine on an new Pi 4 . So far no problems, but when I conect to an Windows 10 PC in the Lan (1 GBit) the Speed is very slow .

    For example: to move an Icon on the Desktop is nearly impossible, because of the delay.

    Does anybody know why?

    greetings

    Karl-Peter

    #29284
    Avatarfra81
    Moderator

    Hello,

    do you have the possibility to connect to the same PC from a different client in the same LAN? In this way we could rule out any problem with the Windows machine you connect to and with network.

    #29320
    Avatareingedi
    Participant

    Hello

    yes i did the conection from an Win7 PC witch is working with no delay

    The pi has delays of a few sec. until something is moving or starting

    in ,,Performance,, is NO selection

    in ,,Device,, is a 3d mouse redirection enabled

    in config.txt is disable_overscan=1

    and in the Terminal i did ,,gpu_mem=512,,

    Greetings

    Karl-Peter

    #29391
    Avatareingedi
    Participant

    hello

    i found out that enabling

    ,,Disable multi-pass display encoding,,

    helped a lot

    the speed is now ok

    thank you

    karl-peter

    #29405
    Avatarfra81
    Moderator

    Hi Karl-Peter,

    do you have a high resolution monitor attached to the Pi (e.g. 4k) and you run the NoMachine player fullscreen or maximized? Does performance depend on the NoMachine window size (i.e. does it get significantly better if you reduce the player window to a smaller size)?

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.