Release Notice: NoMachine 6.11.2 now available for download

Forums / General Discussions / Release Notice: NoMachine 6.11.2 now available for download

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
  • Author
    Posts
  • #28157
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Dear NoMachiners,

    NoMachine makes available today a minor software update aimed at solving issues affecting the previous release such as green screen when connecting from Windows clients to high resolution monitors and audio not working properly when connecting to macOS server.

    Here’s a few of the Trouble Reports that are fixed in this release…..

    TR05R09713 – The NoMachine client on Windows suddenly terminates when connecting to high resolution monitors
    TR05R09689 – Green screen when connecting by NoMachine client for Windows v. 6.10.12 to high resolution monitors
    TR05R09708 – Audio and disk sharing stop working after automatic updates to v. 6.10.12
    TR05R09720 – Audio is not working when NoMachine v. 6.10.12 is installed on macOS Catalina

    The full list of fixes and implementations available is at the following link: https://www.nomachine.com/SU06R00210

    #28241
    AvatarHackerBaloo
    Participant

    I updated my Windows client to this version, but after this upgrade I’m met with just a black screen when I connect to my Linux machine. Even after also upgrading the Linux machine to the same version.

    Two of my colleagues experienced the exact same problem. We did have an older version lying around 6.8.1 after downgrading our clients to that version it started working again.

     

    #28257
    AvatarHackerBaloo
    Participant

    I would also like to add the the problem me and my colleagues have is probably a corporate IT problem, because I can connect to my Linux machine if I install 6.11.2 on a clean Windows 10 and run that as the client. But it would be nice with some guidance on how to find the problem.

    #28263
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Can you tell me what the distribution is and what desktop environment it is? What product is installed on the Linux host?

    Have I understood correctly that updating the NoMachine Windows client to the latest 6.11, you cannot connect to a Linux NoMachine server also updated to 6.11?

    #29016
    AvatarHackerBaloo
    Participant

    Strange, I wrote a reply to this in June, but I will try again.

    I got these problems with 6.11.2_1 on both client and host.

    Host Ubuntu 18.04 with ‘nomachine_6.11.2_1_amd64.deb’

    Client Windows 10 Pro version 1903

    #29023
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Can you send us the logs from both the connecting Windows client and remote Linux server? So there will be two separate sets.
    Please see here for instructions on how to extract logs (once you’ve reproduced the problem) and send them to forum[at]nomachine[dot]com.

    #29029
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Logs received.

    What desktop environment are you connecting to by the way?

    There’s not enough information in the logs to know what is going wrong. You would need to enable debug on the server side, reproduce and resubmit the logs. Make sure the player logs are included from the client side.

    #29055
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Please check your email inbox, I’ve sent you precise instructions on what to submit.

    #29064
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Thanks for the correct logs πŸ™‚

    They show that you are possibly encountering this issue here: https://www.nomachine.com/TR06R09772 . There is a workaround in the TR. Please try that and let us know.

    #29067
    AvatarHackerBaloo
    Participant

    Well, using H264 did not make a difference, but I found a workaround:

    Going into display settings (with the black screen) and checking “Disable client side hardware acceleration” I notice in the background that the image appears, so I uncheck this option again and escapes out from settings leaving everything unchanged.

    Changing any of the other display setting doesn’t help.

    Having “Disable client side hardware acceleration” checked when I connect doesn’t work either, then I have to click the check box twice for the image to appear.

    #29092
    AvatarHackerBaloo
    Participant

    Perhaps I did not make it clear, the temporary change in the display setting makes it work, for that session.

    #29103
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Make sure you sign up for notification of the fix πŸ˜‰

    #29113
    AvatarHackerBaloo
    Participant

    Will it come as a reply to this thread? Or where do I sign up for that notification?

    #29115
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    The link to the TR that I published last week shows a ‘notify me’ checkbox. Please use thatΒ  πŸ˜‰

    #29116
    AvatarHackerBaloo
    Participant

    Are you referring to TR06R09772? Because that does not represent this problem since it doesn’t help to switch encoding, right?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)

This topic was marked as solved, you can't post.