Service doesn’t start on Windows 10

Forums / NoMachine for Windows / Service doesn’t start on Windows 10

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #32335
    AvatarMaykro
    Participant

    After installing the last version of NoMachine and rebooting PC (Windows 10 2004 x64), the service does not start and lsass.exe does not appear in processes. If I manually try to start the service, it starts and stops immediately (green – red indicator).

    Antivirus disabled. I tried reinstalling NoMaсhine and disabling the firewall.

    Attachments:
    #32344
    AvatarMaykro
    Participant

    I trued copy <NoMachine_installation_dir>\lib\perl\POSIX.dll to <NoMachine_installation_dir>\bin directory didn’t help at all.

    pipe:
    \\.\pipe\nxdevice-bc72a506-0e0c-4bff-b6f8-c2b6aa32e906
    \\.\pipe\nxserver-WqJhjF9jm0-l0dmS-Hs8dXKc0
    \\.\pipe\nxsspi-ef0b693a-97e0-4d61-8582-a24f630526e1

     

    #32351
    AvatarCato
    Contributor

    Hello Maykro,

    Please, follow this guide on how to export Windows event logs:

    https://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/52088.windows-10-how-to-save-a-copy-of-the-event-viewer-application-and-system-logs.aspx

    We need Windows Logs/System, Windows Logs/Security and Windows Logs/Application. Please send logs to forum[at]nomachine[dot]com, referencing the topic in the email subject.

     

    #32373
    AvatarCarin
    Participant

    Hi Maykro,

    We received your files, but the file containing Windows Logs/Security events is corrupted. Can you please recreate the file and send it again?
    Thanks!

    #32396
    AvatarCato
    Contributor

    Hello Maykro,

    What’s the output of the following command ran from command line on your Windows host?

    C:\Users\HP>”c:\Program Files (x86)\NoMachine\bin\nxservice64.exe” –status nxlsa

    You need to use path to NoMachine’s installation directory valid on your system.

    #32402
    AvatarMaykro
    Participant

    The command returns nothing. NoMachine installed in  c:\Program Files (x86)\NoMachine\

    #32407
    AvatarCato
    Contributor

    There is a typo in command, it should be --status nxlsa, not -status nxlsa.

    #32423
    AvatarMaykro
    Participant

    C:\Users\Maykro>”c:\Program Files (x86)\NoMachine\bin\nxservice64.exe” –status nxlsa

    Stopped

    #32487
    Avatarexolune
    Participant

    Hello

    I have the same problem : I can’t start the server on my PC (Win 10 Pro). Could you help me please ?

    #32495
    AvatarCato
    Contributor

    The output of command indicates that the nxlsa.dll module, required by NoMachine Server, is correctly installed, but it wasn’t loaded by lsass.exe Windows service. Please, check if  ‘nxlsa.dll’ file is present in ‘C:\Windows\System32’ directory. If it resides there, you need to perform another OS reboot.

     

     

    #32521
    AvatarMaykro
    Participant

    File “nxlsa.dll” does not exist in the directory “C:\Windows\System32”

    I tried to do this https://www.nomachine.com/AR12O00954 but got an error:

    C:\Program Files (x86)\NoMachine\bin>nxservice64.exe –install nxlsa

    ERROR: Cannot register LSA package. Error code is 0.

    #32522
    AvatarMaykro
    Participant

    Sorry, I’m wrong, the file exists in ‘C:\Windows\System32’. I tried rebooting multiple times, not help at all, service as before does not start.

    #32671
    AvatarCarin
    Participant

    Hi Maykro,

    Please do a full reinstall and try the NoMachine latest release 7.4.1.

    #32728
    AvatarMaykro
    Participant

    It didn’t help.

    #32747
    Avatarehammer99
    Participant

    NoMachine 7.4.1_1 on Windows server 2019 build 17763 (release 1809), service does not start on boot.

    ServiceExecServer: ERROR! Failed to start nxserver processs.
    nxexecExecServer: ERROR! Failed to start server process
    nxexecExecServer: ERROR! Cannot execute nxserver process.
    Error code is : 0.

    Weirdly enough I have another Windows server exact same build and release that NoMachine service works completely fine on. Only difference is the one that doesn’t work is a domain controller.
    I also have a Windows 10 Pro build 19042.804 that the service works fine on as well (not domain joined).

    Has no one found a solution?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)

This topic was marked as solved, you can't post.