Unresponsive white screen when connecting using VP8 encoding

Forums / NoMachine for Linux / Unresponsive white screen when connecting using VP8 encoding

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #28173
    Avatargdeff
    Participant

    After updating NoMachine to 6.11.2 on Xubuntu 18.04.3 I get unresponsive white screen when connecting using VP8 encoding.

     

    #28206
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Hello, what desktop environment is it?

    #28215
    Avatargdeff
    Participant

    Windows 10 using same version of NoMachine client. Xubuntu is using the default Xfce desktop.

    #28226
    Avatarbartolos
    Participant

    Same here with Windows 10 -> Windows 10.

    Interestingly, while the screen is white, I can access the peel menu. Then when I click the “disable client hardware decoding” the remote desktop appears instantenously . Works every time.

    No trouble with h.264 though.

     

     

    #28249
    AvatarCinerir
    Participant

    Interestingly, while the screen is white, I can access the peel menu. Then when I click the “disable client hardware decoding” the remote desktop appears instantenously . Works every time.

    Thank you for this, it solved the problem for me, or at least it’s a workaround.

    I had the same problem, W10 -> W7 with VP8 since I updated NoMachine to the latest version.

    #28253
    AvatarBritgirl
    Keymaster

    Would both of you be willing to submit logs after having encountered the white screen issue? To do that, you’d need to enable debug, reproduce the problem and then submit them directly to forum[at]nomachine.com. That way we can investigate. Please follow these instructions. Thanks very much.

    https://www.nomachine.com/DT10O00163#1

    #28276
    Avatargdeff
    Participant

    Here’s a set of logs, for client connection attempt from Window 10 to Xubuntu 18.04.4

    Let me know if you’d like further debugging, thanks!

    #28338
    Avatarfra81
    Moderator

    Hi all,

    the issue was reproduced in our labs and it is tracked here:

    https://www.nomachine.com/TR06R09772

    The fix will be made available in the next software update. You can also select to be notified when the Trouble Report is closed.

    At the moment, as a workaround, I suggest to use the H.264 codec (which is anyway the recommended option).

    #28375
    Avatargdeff
    Participant

    Thanks! I reverted to client version 6.10.12_1 since that allows me to use VP8 at server; using VP8 at server allows me to create recordings there that I can edit and view on players besides nomachine.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.