Win 7 Client -> Linux Mint 16 – have to connect twice

Forums / NoMachine for Linux / Win 7 Client -> Linux Mint 16 – have to connect twice

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #2194
    donjuanal
    Participant

    Using Win 7 Client 4.0.369 and Linux Mint 16 Cinnamon Server 4.0.369 as well on 64bit OS both free versions.

    When you login you are presented with the Linux Mint mdm login screen. Once you enter the password and login the screen goes black and you’re kicked back to the connect screen on the client. When you connect again it hangs for a bit and then displays everything else fine. here is the ps auxwww|grep X for before and after login:

    Before:

    donjuanal@linux ~ $ ps auxwww|grep X

    root      1364  0.1  2.4 260580 81648 tty8     Ss+  18:02   0:03 /usr/bin/X :0 -audit 0 -auth /var/lib/mdm/:0.Xauth -nolisten tcp vt8

    nx        2156  0.0  1.6 235536 56744 ?        Sl   18:02   0:00 /usr/NX/bin/nxserver.bin root 2143 –startup

    nx        2163  0.0  0.1 326388  4220 ?        Sl   18:02   0:00 /usr/NX/bin/nxd

    nx        2164  0.0  1.7 235680 56872 ?        Sl   18:02   0:00 /usr/NX/bin/nxserver.bin –localsession

    mdm       2216  0.1  4.0 2303464 136776 ?      S<l  18:02   0:03 /usr/NX/bin/nxnode.bin

    nx        2375  1.0  1.7 604740 58796 ?        Sl   18:43   0:00 /usr/NX/bin/nxserver.bin -c /etc/NX/nxserver –login -H 6

    1000      2388  0.8  2.2 2190088 75912 ?       S<l  18:43   0:00 /usr/NX/bin/nxnode.bin -H 6

    root      2537  0.0  0.0 385104  1680 ?        Ssl  18:43   0:00 /usr/NX/bin/nxusbd

    1000      2684  0.0  0.0   9456   948 pts/0    S+   18:44   0:00 grep –colour=auto X

     

    After:

    donjuanal@linux ~ $ ps auxwww|grep X

    root      1364  0.3  2.3 278228 79048 tty8     Rs+  18:02   0:08 /usr/bin/X :0 -audit 0 -auth /var/lib/mdm/:0.Xauth -nolisten tcp vt8

    nx        2156  0.0  1.6 235536 56744 ?        Sl   18:02   0:00 /usr/NX/bin/nxserver.bin root 2143 –startup

    nx        2163  0.0  0.1 326388  4364 ?        Sl   18:02   0:00 /usr/NX/bin/nxd

    nx        2164  0.0  1.7 235680 56920 ?        Sl   18:02   0:00 /usr/NX/bin/nxserver.bin –localsession

    1000      2860  4.8  4.0 2303464 136512 ?      S<l  18:45   0:02 /usr/NX/bin/nxnode.bin

    1000      2883  0.2  0.5 1403732 16964 ?       Sl   18:45   0:00 /usr/NX/bin/nxclient.bin –monitor –sessionpid 2794

    nx        2897  1.3  1.7 604736 58800 ?        Sl   18:45   0:00 /usr/NX/bin/nxserver.bin -c /etc/NX/nxserver –login -H 6

    1000      3019  1.1  2.2 2263820 76244 ?       S<l  18:45   0:00 /usr/NX/bin/nxnode.bin -H 6

    root      3462  0.0  0.0 385104  1684 ?        Ssl  18:45   0:00 /usr/NX/bin/nxusbd

    1000      3802  0.0  0.0   9456   948 pts/0    S+   18:46   0:00 grep –colour=auto X

     

    It’s safe to say the X Server is not rebooting however it does appear that the nxnode is resetting. Any assistance would be much provided in resolving this either through software or additional configuration suggestions.

    #2213
    Dan25
    Participant

    Trouble Report for this is here: https://www.nomachine.com/TR12K04107

    and should be fixed in the upcoming 4.1 release.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

This topic was marked as closed, you can't post.