NNois

Forum Replies Created

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Display doesn't update with small changes #10563
    AvatarNNois
    Participant

    ok, that switch isn’t working with a physical display session…

    with “DisplayServerExtraOptions “-nodamage” ” the client can’t connect and the message is

    1. It seems that a new display has been already started… connect to it ?

    2. <No available sessions on this server>

    without this switch I see none of the two message above and NoMachine connect correctly to the desktop but with a problem of refresh on small things

    It’s with the last updated client , Ubuntu 15.10 , Gnome

    • This reply was modified 5 years, 4 months ago by AvatarBritgirl.
    • This reply was modified 5 years, 4 months ago by AvatarBritgirl.
    • This reply was modified 5 years, 4 months ago by AvatarNNois.
    in reply to: Display doesn't update with small changes #10506
    AvatarNNois
    Participant

    Hi,

    So I’m back to solve this for our machines.

    I can confirm you than adding the extra option -nodamage solve the problem.

    I assume now NoMachine use more bandwidth. While the display seems for now pretty fluid how can i fix that damage extension, Is that on your side ?

     

    Cheers

    in reply to: Display doesn't update with small changes #10152
    AvatarNNois
    Participant
    in reply to: Display doesn't update with small changes #10151
    AvatarNNois
    Participant

    Here’s another screenshot, showing the display setting, trying to change codec to h264 but still, the connection stays to vp8. Tried too forcing a 30fps but the bug stays the same (tested after reboots)

    How can i test with h264 (client is a macos, and server ubuntu gnome 15.10) ?

    in reply to: Display doesn't update with small changes #10149
    AvatarNNois
    Participant

    – I’m connecting to multiples computers to Physical Display (to preserve OpenGl capabilities of 3d application we use)

    – That’s Ubuntu Gnome 15.10 so 3.16.4

    – please fin the screenshoot attached, the codec seems to be vp8. The adaptive is deactivated but that’s simply an unsuccessful test to get rid of this very annoyance refresh thing

    in reply to: Display doesn't update with small changes #10125
    AvatarNNois
    Participant

    ok, let’s get this clear

    – This is not a problem of checkbox but a problem of “size” of “changes” in the remote session. If changes are really small like a blinking cursor or a thick box they are delayed about some seconds

    – I’m using version 5.0.63_1 amd64 DEB on 4 Ubuntu 15.10 machines

    – The client is version 5.0.63_1 on a Mac (tested with another mac too reproducing the problem)

    here’s a small example in image, you could see on the first the blinking text cursor is missing and not streamed to the client… i can only see it if i move it left to right 2 or 3 times or if i move a little the windows for example…

    very odd, i feel it’s a problem of keyframe in the videocodec or something like that

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)